Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμόνων

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ του 74ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών «Βασίλειος Καμπάνης»

Σκοποί του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σύμφωνα με το καταστατικό του
 1. Η στενή συνεργασία, μέσα στα πλαίσια της αμοιβαίας κατανόησης, μεταξύ οικογένειας και Σχολείου, για την υποβοήθηση του έργου της διαπαιδαγώγησης των μαθητών, διαμορφώνοντας ολοκληρωμένες συνειδήσεις.
 2. Η παρακολούθηση και η συνεχής προσπάθεια για υποβοήθηση της καλύτερης λειτουργίας του Σχολείου και η με κάθε νόμιμο και πρόσφορο τρόπο εξυπηρέτηση των αναγκών του, για την επιτυχία των σκοπών του. 
 3. Η μελέτη και προβολή των προβλημάτων του Σχολείου και ο συντονισμός της δράσης όλων των γονέων για τη λύση τους.
 4. Η υποβολή προτάσεων στις αρμόδιες αρχές, αφ' ενός μεν για την πρακτικότερη εφαρμογή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εφ' ετέρου για την ανάπτυξη και εφαρμογή ιδεών, σε ό,τι αφορά στο χώρο, όσο και στα μέσα που χρειάζονται για να λειτουργεί το Σχολείο με άρτιες και σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις και αισθητική.
 5. Την κατά διαστήματα ανανέωση και εκσυγχρονισμό των εποπτικών οργάνων, τη διεκδίκηση των αναγκαίων λειτουργικών δαπανών και των σχετικών επιχορηγήσεων για τη σωστή λειτουργία και τη συντήρηση του Σχολείου, την εξεύρεση μέσων ψυχαγωγίας, άθλησης και επιμόρφωσης και ό,τι άλλο έχει σχέση με τη σύγχρονη εκπαίδευση.
 6. Η προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων και των οικογενειών των μαθητών του Σχολείου για την ευρύτερη κοινωνικοποίηση των μαθητών, με την οργάνωση στα πλαίσια του συλλόγου, εξωσχολικών εκδηλώσεων, περιπάτων, εκδρομώνκαι άλλλων ευκαιριών συναναστροφής παιδιών, γονέων και διδασκόντων.
 7. Η συμπαράσταση του Συλλόγου προς τους μαθητές για την ανάπτυξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων μέσα και έξω από το Σχολείο.
 8. Η συμβολή, σε συνεργασία και με άλλους αντίστοιχους φορείς και συλλόγους στην ανάπτυξη, στον εκσυγχρονισμό και στη δημοκρατική αναβάθμιση της Παιδείας ως και στην πλήρη εφαρμογή της δωρεάν Παιδείας, στην αύξηση των δαπανών για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της εκπαίδευσης, στην αναμόρφωση της δομής της εκπαίδευσης και των αναλυτικών προγραμμάτων ώστε να παρέχεται ουσιαστική γενική μόρφωση και επαγγελματικές γνώσεις, στην προάσπιση της υγείας των μαθητών με εφαρμογή σύγχρονου δεσμού σχολικής υγιεινής.
 9. Η διατήρηση και διάδοση της λαϊκής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
 10. Η προώθηση και ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού.
 11. Η Αρωγή στην προσπάθεια για συστηματική και επιστημονική εκπαίδευση των μαθητών σύμφωνα με τις αρχές της Δημοκρατίας, Εθνικής Ανεξαρτησίας, και της Ειρήνης, καθώς και η συμβολή στην καλλιέργεια και ανάπτυξη στην οικογένεια κατ' επέκταση στην κοινωνία, εκπαιδευτικής συνείδησης, που να στηρίζεται σε ηθικές και δημοκρατικές αρχές και αξίες, σύμφωνα πάντα με τις επιταγές του Συντάγματος. 
 12. Η πρωτοβουλία για την αποφυγή ανάπτυξης ρατσιστικών, φυλετικών και θρησκευτικών διακρίσεων.

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.